søndag den 21. december 2008

Konfirmation i Babati

Efter moshi skulle vi moedes med mama frank i Arusha og med til konfirmation. Eller det vil sige at vi blev ringet op af mama Frank om, at hendes soester ville moedes med os i Moshi og soerge for at vi kom det rigtige sted hen.
Det viste sig saa, efter 7 timers bustur, at konfirmationen ‘lige’ udenfor Arusha, var 140 km udenfor Arusha i Babati, en lille by paa landet. Og fandt ogsaa ud af at en pladsbillet i Tanzania ikke er ensbetydende med en plads. Der sad to paa vores pladser, som ikke kunne se hvorfor de skulle flytte, naar du nu var kommet foerst..

Selve konfirmationen var igen et stort afrikansk show. Var ikke med i kirke, selvom vi sad klar i kirketoejet kl 9 som aftalt - kom afsted kl 13, og endte lige pludselig paa ladet af en lille bil, sammen med faetre, kusiner, hornorkester og kamerahold! Og saa blev vi ellers koert gennem byen som del af et optog efter konfirmanten..

Senere kom vi saa til selve festen. Hvor alle sidder og ser op mod podiet hvor den lille konfirmant, der sidder sammen med sin ven (der skal stoette ham gennem dagen) og ser paa at der bliver overragt gaver, sunget osv.
Katrine og mig var igen sat paa programmet - som 'friends from Denmark'. Det betyder man sidder oppe foran, overraekker vores gave (som vi fik koebt om formiddagen da det gik op for os at vi var 'friends from Denmark'. Det var lidt svaert, daa vi ikke kendte drengen, vidste noget om pris osv. Men fandt med hjaelp fra en soed faster en fin gave)
Derudover bliver man som aeresgaest filmet en hel del, faar mad som de foerste med konfirmanten osv..
Tror aldrig helt man vender sig til den saerbehandling det medfoere at vaere mzungu.
konfirmanten til venstre - og 'lidt' pynt i baggrunden...

Proever med lidt flere billeder senere..

Vi havde aftalt med de andre MSer at vi sagtens kunne vaere klar i Arusha mandagmorgen efter konfirmationen til Safari, men det maatte vi saa lige udskyde en dag, da vi lige havde 140km ekstra..

Ingen kommentarer: